Bløde boller

image_print

Disse boller bagte jeg i går, til mine gæster – og resterne fik vi i dag til morgenmad, og de var stadig MEGA bløde og lækre😋.

Opskriften får du her:

  • 50 g gær
  • 2 dl kold mælk
  • 7 g salt
  • 50 g rørsukker
  • 3 tsk. kardemomme (kan udelades hvis man ikke bryder sig om dette)
  • 100 g margarine
  • 1/2 l creme fraiche 18%
  • 2 æg
  • ca 800 g hvedemel

Rør det hele sammen i røremaskinen og og ælt det i mindst 10 min. Læg dejen til hævning under et stykke plastic (jeg klipper bare en frysepose op og ligger over dejen) i 1 time.

Ælt dejen igennem og form boller (jeg laver boller på ca 75 g. og så bliver der ca 24). Sæt bollerne på bageplader med bagepapir – de må gerne hæve lidt sammen, så de får bløde sider.

Hæver igen 1/2 – 1 time og pensles med æg, kaffe, A-38 eller hvad du nu synes og bages ved 180 gr.  i ca 12 – 15 min. til de er gyldne

.  

image_print

4 Replies to “Bløde boller”

  1. Et lille spørgsmål, skal margarinen smeltes inden den kommer i og skal mælken lunes eller blot være kold??

    Står og skal bage dem til fødselsdag i morgen, og vil lige være helt sikker.

    På forhånd tak.

    Med venlig hilsen
    Helle

    1. Hej Helle
      Jeg kommer bare det hele ned i røremaskinen. Kold mælk og margarine fra køleskabet. Det skal lige siges at jeg har en ret kraftig røremaskine der sagtens kan klare helt kold margarine, måske skal du tage pakken ud et par timer inden brug, hvis din røremaskine ikke er så kraftig . God fornøjelse med bageprojektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *