Nøddemazarintærte

image_print

Så er opskriften klar😊 – 2 store tærter:

Mørdej:

  • 300 g mel
  • 175 g margarine (blødt)
  • 125 g flormelis
  • 1 æg

Rør det hele sammen på røremaskine, eller ælt det godt sammen i hånden, og læg det på køl i mindst 1/2 time.

Mazarinfyld:

  • 400 g marcipan
  • 200 g rørsukker
  • 150 g margarine (blødt)
  • 2 æg
  • 40 g mel

Skær marcipan og margarine i mindre stykker og rør det hele i røremaskinen med K-spaden til en ensartet masse. Eller pisk det med en håndmixer.

Rul mørdejen ud og kom den i to store tærteforme. Jeg giver dem lige et hurtigt pust med sprayfedt. Fordel mazarinfyldet på tærterne og bag dem ved 180 gr. i ca. 20-25 min. Kagerne skal være flot gyldne.😊. Sluk ikke ovnen…..

Mens tærterne bager laver du:

Nøddeknas:

  • 250 g grofthakkede nødder (jeg brugte hasselnødder og valnødder, men du kan bruge præcis, hvad du synes)
  • 200 g smør/ margarine
  • 150 g rørsukker
  • 2 store spsk. honning

Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm op til det lige akkurat koger. Hæld fyldet over tærterne og glat det ud i et nogenlunde jævnt lag. Bag tærterne færdig i 6-8 minutter. Nøddeknaset kan godt ” skumme og boble” en del (sæt tærterne på bagepapir, så slipper du for at gøre bageplader rene😬). Når nøddeknaset har en gylden farve er tærterne færdige.

Afkøl tærterne og pynt dem med smeltet chokolade – jeg bruger ca. 120 g til to tærter.

Tærterne kan fryses og bliver bestemt ikke dårligere af det.

 

image_print

10 Replies to “Nøddemazarintærte”

  1. Jeg kunne da godt tænke mig og se hvad du laver. Det lyder rigtig spændende. Jeg laver også lidt af hver og prøver gerne noget nyt.

    1. Tusind tak for din kommentar, jeg er glad for du gerne vil se, hvad jeg laver. Jeg er ret ny inden for det her med at have min egen side, så jeg har ikke så meget på endnu, men jeg arbejder på sagen. Jeg modtager også gerne ris/ros og gode ideer.

  2. Det lyder spændende og de tærter vil jeg bestemt prøve , så bliver alle vores spanske naboer så glade , de har nemlig ikke tradition for at bage , så jeg vil meget gerne følge med i hvad der sker hos dig .

    1. Hej Laila
      Dine naboer kan helt sikkert glæde sig, det er virkelig nogle gode tærter. Jeg er glad for du har lyst til at følge med i hvad jeg laver.
      Venlig hilsen Lisbeth

  3. Hejsa….

    Kan se du bruger margarine …..kan smør bruges i stedet og ved du om der bliver nogen forskel?
    Hvilken margarine bruger du

    1. Hej Anne
      Jeg bruger bare den billige margarine fra SuperBrugsen. Du kan sagtens bruge smør i stedet for, men jeg er ikke selv så vild med smagen af smør, derfor bruger jeg margarine. Du vil sikkert sagtens kunne finde en masse bagefolk, der mener der er en uskik ikke at bruge rigtig smør når man bager.

  4. Den Nøddemarzarintærte vil jeg helt sikkert bage, til ca. 15 personer om 14 dage. Vil 2 kager være nok.? Jeg har 2 aflange tærteforme 35×10,7 cm er de store nok? Har også en rund 27Ø hvis ikke de er store nok.

    1. Hej Christina
      Dejligt du kan bruge en af mine opskrifter. Det er også virkelig en lækker kage. Nu ved jeg jo ikke lige hvor store kagespisere de er dem du skal bage til, men hvis det havde været dem jeg plejer at bage til ville jeg nok tage alle tre forme for en sikkerheds skyld og så fryse et evt overskud. Den er nemlig også god efter en tur i fryseren.
      Mange hilsener Lisbeth

    1. Hej Hanne
      Jeg tror at de tærteforme jeg havde dengang var ca 30 cm i diameter. Billedet øverst i opskriften er som du kan se lavet i aflange forme og jeg tror de også er omkring 30 cm lange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *