Bløde boller

Disse boller bagte jeg i går, til mine gæster – og resterne fik vi i dag til morgenmad, og de var stadig MEGA bløde og lækre😋.

Opskriften får du her:

  • 50 g gær
  • 2 dl kold mælk
  • 7 g salt
  • 50 g rørsukker
  • 3 tsk. kardemomme (kan udelades hvis man ikke bryder sig om dette)
  • 100 g margarine
  • 1/2 l creme fraiche 18%
  • 2 æg
  • ca 800 g hvedemel

Rør det hele sammen i røremaskinen og og ælt det i mindst 10 min. Læg dejen til hævning under et stykke plastic (jeg klipper bare en frysepose op og ligger over dejen) i 1 time.

Ælt dejen igennem og form boller (jeg laver boller på ca 75 g. og så bliver der ca 24). Sæt bollerne på bageplader med bagepapir – de må gerne hæve lidt sammen, så de får bløde sider.

Hæver igen 1/2 – 1 time og pensles med æg, kaffe, A-38 eller hvad du nu synes og bages ved 180 gr.  i ca 12 – 15 min. til de er gyldne

.