Bløde boller
Disse boller bagte jeg i går, til mine gæster – og resterne fik vi i dag til morgenmad, og de var stadig MEGA bløde og lækre😋.
Opskriften får du her:
- 50 g gær
- 2 dl kold mælk
- 7 g salt
- 50 g rørsukker
- 3 tsk. kardemomme (kan udelades hvis man ikke bryder sig om dette)
- 100 g margarine
- 1/2 l creme fraiche 18%
- 2 æg
- ca 800 g hvedemel
Rør det hele sammen i røremaskinen og og ælt det i mindst 10 min. Læg dejen til hævning under et stykke plastic (jeg klipper bare en frysepose op og ligger over dejen) i 1 time.
Ælt dejen igennem og form boller (jeg laver boller på ca 75 g. og så bliver der ca 24). Sæt bollerne på bageplader med bagepapir – de må gerne hæve lidt sammen, så de får bløde sider.
Hæver igen 1/2 – 1 time og pensles med æg, kaffe, A-38 eller hvad du nu synes og bages ved 180 gr. i ca 12 – 15 min. til de er gyldne
.