Valnøddelagkage

image_print

Denne valnøddelagkage havde jeg med på arbejde i fredags – bare fordi vi trængte til det😀.

LAGKAGEBUND:

  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 50 g kartoffelmel
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g hakkede valnødder

Æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det i æggeblandingen. Vend det forsigtigt sammen og bland valnødderne i til sidst.

Bages i en springform ved 180 gr. i ca 35-45 min.

NOUGATCREME:

  • 150 g blød nougat
  • 2 plast. æggeblommer
  • 1/2 l piskefløde

Pisk den meget bløde nougat (jeg giver den lige nogle få sekunder i mikroovnen), sammen med æggeblommerne. Tilsæt fløden og pisk det hele sammen til den lækreste nougatfløde.

Når lagkagen er helt kold deles den i to og lægges sammen med “et passende lag” nougatfløde – resten bruges til at pynte toppen og siderne med. Dekorer kagen som du synes evt. med friske frugter/bær, hakket chokolade og selvfølgelig nogle fine halve valnødder😋.

 

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *