Solbærtærte
I sidste uge blev det til denne lækre solbærtærte. Jeg havde en masse solbær i fryseren som jeg tænkte jeg hellere måtte få brugt til noget – det blev denne lækre tærte (og 6 små muffins) som smagte helt forrygende. Den blev serveret med cremefraiche der var rørt med lidt flormelis og vaniljesukker.
Nu er opskriften klar og den kommer her:-).
Tærte på 24 cm i diameter og 6 muffins.
- 350 g frosne solbær
- 75 g rørsukker
- 2 store æg
- 200 g rørsukker
- 150 g alm sukker
- 15 g vaniljesukker
- 275 g mel
- 175 g flydende margarine
- 3 tsk. bagepulver
- 3/4 dl mælk
- 75 g kokosmel
De frosne solbær drysses med de 75 g rørsukker og står på bordet, gerne nogle timer så sukkeret kan nå at trække ind i solbærrene.
Æg, rørsukker, alm. sukker og vaniljesukker piskes til en tyk æggesnaps (jeg kan godt lide at bruge rørsukker, men samtidig synes jeg også det er lidt dyrt – derfor er der både rørsukker og alm. sukker i denne kage).
Tilsæt de øvrige ingredienser og vend dejen sammen til en ensartet masse. Fyld en spiseskefuld i hver af de 6 muffinsforme. Drys lidt af de sukkerfyldte solbær ovenpå og kom en spiseskefuld dej ovenpå. Kom halvdelen af resten af dejen i en rund silikone form med en diameter på 24 cm., fordel solbærrene ovenpå inden du kommer det sidste dej i formen.
Drys alle kagerne med sukker inden de bages i en 160 grader varm ovn i ca. 20 min. for muffins og ca. 1 time for tærten.
Server med cremefraiche der er rørt med flormelis og vaniljesukker, eller evt. med vanilleis til.