Solbærtærte

I sidste uge blev det til denne lækre solbærtærte. Jeg havde en masse solbær i fryseren som jeg tænkte jeg hellere måtte få brugt til noget – det blev denne lækre tærte (og 6 små muffins) som smagte helt forrygende. Den blev serveret med cremefraiche der var rørt med lidt flormelis og vaniljesukker.

Nu er opskriften klar og den kommer her:-).

Tærte på 24 cm i diameter og 6 muffins.

  • 350 g frosne solbær
  • 75 g rørsukker

 

  • 2 store æg
  • 200 g rørsukker
  • 150 g alm sukker
  • 15 g vaniljesukker
  • 275 g mel
  • 175 g flydende margarine
  • 3 tsk. bagepulver
  • 3/4 dl mælk
  • 75 g kokosmel

De frosne solbær drysses med de 75 g rørsukker og står på bordet, gerne nogle timer så sukkeret kan nå at trække ind i solbærrene.

Æg, rørsukker, alm. sukker og vaniljesukker piskes til en tyk æggesnaps (jeg kan godt lide at bruge rørsukker, men samtidig synes jeg også det er lidt dyrt – derfor er der både rørsukker og alm. sukker i denne kage).

Tilsæt de øvrige ingredienser og vend dejen sammen til en ensartet masse. Fyld en spiseskefuld i hver af de 6 muffinsforme. Drys lidt af de sukkerfyldte solbær ovenpå og kom en spiseskefuld dej ovenpå. Kom halvdelen af resten af dejen i en rund silikone form med en diameter på 24 cm., fordel solbærrene ovenpå inden du kommer det sidste dej i formen.

Drys alle kagerne med sukker inden de bages i en 160 grader varm ovn i ca. 20 min. for muffins og ca. 1 time for tærten.

Server med cremefraiche der er rørt med flormelis og vaniljesukker, eller evt. med vanilleis til.