Flødeboller

image_print
Jeg ELSKER Odense flødebolleskaller

I går lavede jeg denne portion flødeboller, og ja – det er lidt snyd at bruge færdige flødebolleskaller, men det er bare SÅ meget nemmere. Jeg er ikke ret god til at temperere chokolade, og de gange jeg har prøvet selv at overtrække flødeboller, er det endt i et forfærdeligt svineri, hvor jeg har mere chokolade på fingrene og bordet end på flødebollerne 😳.

Jeg bager selv bundene og jeg har heldigvis en opskrift på nogle rigtig gode nogle – og det bedste af det hele er, at de ikke flyder ud under bagningen, så hvis du først har fundet en udstikker der passer i størrelsen til skallerne, så passer den også når den er bagt. Jeg bruger et lille bæger fra Tupperware, det passer helt perfekt.

Jeg fik puttet lige rigeligt skum i denne gang, så bundene kunne ikke komme helt så langt ned i skallerne som de egentlig skulle, men pyt…

Når mine flødeboller skal være ekstra lækre, kommer jeg en lille marcipanskive på skummet inden jeg lægger bunden på og for at bunden skal holde fast på marcipanen får den lige en klat smeltet chokolade 😋.

Her får du opskriften på bundene –  der bliver mange ( ca. 80 stk), men det gør ikke noget for de er også rigtig lækre som småkager.

Flødebollebunde:
  • 350 g mel
  • 125 g flormelis
  • 190 g blødt smør
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 stort æg
  • 7 g bagepulver
  • 35 g MEGET finthakket chokolade

Det hele røres meget hurtigt sammen på røremaskinen og stilles holdt 15 min.

Rulles ud til 3 mm og stikkes ud i passende størrelse. Sættes på bageplader med bagepapir og bages ved 170 grader  (ikke varmluft) til de er let gyldne. HOLD GODT ØJE, det er ikke mange minutter de skal have…..

Opskriften på skummet til flødebollerne står på pakken med skallerne.

Nu er der kun tilbage at vente lidt på at flødebollerne bliver kolde og så haps…

PS: Hvis du bedst kan lide flødeboller med kokos, kan du bare sprøjte lidt smeltet chokolade på skallerne og så drysse med kokos 🙂.

image_print

2 Replies to “Flødeboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *