Flødebolleis
I går prøvede jeg at lave flødebolleis🤗.
Det har egentlig ikke noget som helst med flødeboller at gøre, udover at skallerne er Odenses flødebolleskaller.
Jeg lavede en is af
- 1/2 l piskefløde
- 1 ds kondenseret mælk
- 100 g mørk hakket chokolade
- 50 g hvid hakket chokolade
derudover brugte jeg
- 12 Odense flødebolleskaller
- 12 amarene kirsebær og
- nogle af mine hjemmelavede flødebollebunde
Fløden piskes til en let skum, og den kondenserede mælk og chokoladen vendes i. Skallerne fyldes næsten op til kanten og der kommes et kirsebær ned i midten. På med bunden og så bare i fryseren😊.
Al ismassen blev ikke brugt til disse 12 skaller – jeg fik også en bøtte med is til fryseren.
Når dine flødebolleis er frosne kan du evt. pynte toppen med lidt smeltet chokolade og så drysse med kokosmel.