Studenterbrød

image_print

Over 3 kg studenterbrød😊.

Mørdej:

  • 300 g mel
  • 125 g flormelis
  • 175 g margarine
  • 1 æg

Smid det hele i røremaskinen og kør det til en ensartet dej med K-spaden. Læg dejen på køl mindst 1/2 time.

Rul dejen ud til en bageplades størrelse og læg det på den bagepapir beklædte plade. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 180 gr. i 10-15 min. til den er flot gylden. Lad den køle lidt af, og smør et lag hindbærsyltetøj ud over hele bunden. Ikke for tykt et lag, så bliver det noget smat når du skal komme fyldet på😳.

Fyld:

  • 1640 g kagerester
  • 300 g blødt smør
  • 300 g flormelis
  • 10 spsk. kakao (evt. mere hvis kageresterne er meget lyse)
  • 150 g hindbærsyltetøj
  • 4 spsk. romessens
  • Lidt hakket chokolade
  • Lidt hakkede nødder

Fyldet røres/æltes sammen på røremaskinen til en ensartet masse, der fordeles på mørdejsbunden (husk hindbærsyltetøjet først). Læg små klatter over hele bunden så er det meget nemmere at glatte ud. Jeg lægger et stykke bagepapir oven på fyldet og glatter ovenpå det, så er det meget nemmere😊.

Overtræk:

  • Ca. 200-250 g chokolade
  • Kokosmel, krymmel eller finthakket chokolade til pynt

Smelt chokoladen over vandbad og fordel det på kagen. Put pynten på og lad studenterkagen køle inden du skærer den i passende stykker😊.

 

image_print

One Reply to “Studenterbrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *