Pyt knap pude

image_print

I dag blev det til en lille “pyt knap pude”. Et meget hurtigt og overkommeligt projekt.

Jeg slog 21 lm op og hæklede 40 rækker med 20 fm i hver (den sidste var til at vende med, og der vendes altid med 1 lm).

Da de 40 rækker var hæklet broderede jeg PYT med sorte kædesting.

Knappen hæklede jeg ved at slå to lm op og hækle 6 fm i anden m fra nålen. Næste omg lavede jeg 2 fm i hver fm så jeg havde 12 fm. For at få det til at ligne en knap hæklede jeg OVEN I de allerede 12 fm en gang til så den yderste række faktisk blev dobbelt.

Jeg syede knappen på puden med to sorte franske knuder (som skulle forestille hullerne i knappen) og lavede så lige et sting mellem de to knuder.

Nu lagde jeg puden dobblet og hæklede en kant med fm hele vejen rundt om puden. Husk at komme fyld og en “pivert” inden i, (så der kan komme lyd på).

Tilsidst hæklede jeg en række forlæns krebsemasker hele vejen rundt.

Jeg ved ikke om der er noget der hedder forlæns krebsemasker, da jeg altid har hæklet krebsemasker baglæns, men denne kant er hæklet i den “rigtige” retning. Når man har stukket nålen ned i masken og hentet løkken så drejer jeg lige de to løkker på nålen en omgang rundt om hæklenålen inden jeg trækker tråden igennem og masken er færdig – håber det giver mening🤔. Man kan jo lave præcis den kant man gerne vil have…

Nu er Pyt knap puden færdig😊.

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *