Nøddemazarintærte

Så er opskriften klar😊 – 2 store tærter:

Mørdej:

  • 300 g mel
  • 175 g margarine (blødt)
  • 125 g flormelis
  • 1 æg

Rør det hele sammen på røremaskine, eller ælt det godt sammen i hånden, og læg det på køl i mindst 1/2 time.

Mazarinfyld:

  • 400 g marcipan
  • 200 g rørsukker
  • 150 g margarine (blødt)
  • 2 æg
  • 40 g mel

Skær marcipan og margarine i mindre stykker og rør det hele i røremaskinen med K-spaden til en ensartet masse. Eller pisk det med en håndmixer.

Rul mørdejen ud og kom den i to store tærteforme. Jeg giver dem lige et hurtigt pust med sprayfedt. Fordel mazarinfyldet på tærterne og bag dem ved 180 gr. i ca. 20-25 min. Kagerne skal være flot gyldne.😊. Sluk ikke ovnen…..

Mens tærterne bager laver du:

Nøddeknas:

  • 250 g grofthakkede nødder (jeg brugte hasselnødder og valnødder, men du kan bruge præcis, hvad du synes)
  • 200 g smør/ margarine
  • 150 g rørsukker
  • 2 store spsk. honning

Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm op til det lige akkurat koger. Hæld fyldet over tærterne og glat det ud i et nogenlunde jævnt lag. Bag tærterne færdig i 6-8 minutter. Nøddeknaset kan godt ” skumme og boble” en del (sæt tærterne på bagepapir, så slipper du for at gøre bageplader rene😬). Når nøddeknaset har en gylden farve er tærterne færdige.

Afkøl tærterne og pynt dem med smeltet chokolade – jeg bruger ca. 120 g til to tærter.

Tærterne kan fryses og bliver bestemt ikke dårligere af det.