Napoleonshatte

image_print

Jeg har lige brugt lørdag formiddag til at lave 85 små Napoleonshatte😊.

Du får lige opskriften her:

Start med at lave mørdejen

  • 300 g mel
  • 175 g margarine (blødt)
  • 125 g flormelis
  • 1 æg

Rør det hele sammen på røremaskine, eller ælt det godt sammen i hånden, og læg det på køl i mindst 1/2 time.

Marcipanfyld

  • 100 g rørsukker
  • 30 g æggehvide
  • 300 g marcipan

Bland rørsukker og æggehvide og lad det stå ca 1/2 time inden du ælter det ind i marcipanen – det er noget “smat” men det bliver lækkert😋.

Rul mørdejen ret tyndt ud, og udstik cirkler. Jeg brugte en cirkelform med bølgekant som er 6.5 cm i diameter.

Jeg ville gerne lave mine Napoleonshatte ekstra lækre så jeg puttede lidt nougat under de små marcipankugler der skal ligge midt på cirklerne.

Klem cirklerne så de får den kendte form og sæt dem på bageplader med bagepapir, og bag dem ved 190 gr. i ca 9 min.

 

 

Når hattene er kolde kommes smeltet chokolade på undersiden.

Velbekomme😋.

image_print

2 Replies to “Napoleonshatte”

  1. Hej. Hvor mange napolionshatte får du ud af en portion? Jeg skal bage til min fødselsdag 21 januar, til 30 mennesker, og en af de 5 ting jeg vil bage er napolionshatte, da jeg har 1,250 kg marcipan hjemme.

    1. Hej Christina
      Det lyder rigtig lækkert med napoleonshatte til fødselsdagen og rart at kunne få brugt noget af det man har på lager.
      Som der står øverst i min opskrift fik jeg 85 små hatte, men de var altså også små, men en rigtig lækker lille hapser.
      God fornøjelse med bagningen, og rigtig god fødselsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *