Kransekagetop

image_print

Sommetider har jeg mine opskriftnotater til at ligge meget længe på papir inden jeg får mig taget sammen til at skrive dem ind her😬 – det er disse kransekagetoppe et godt bevis på, da det var dem jeg lavede til årsskiftet 18/19🙈.

Jeg havde lovet at lave to små og en lidt større top. Jeg er ret sikker på jeg har taget udgangspunkt i en opskrift af Mette Blomsterberg, men her får du lige mine håndskrevne kragetæer i læselig form.

Kransekagetop

  • 1500 g Odense ren rå marcipan
  • 150 g æggehvider
  • 500 g rørsukker

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 60 g past. æggehvider

Bland æggehvider og rørsukker og lad det stå til sukkeret er opløst og ælt det så ind i marcipanen. Sæt massen på køl til den er helt kold.

Del marcipanmassen i portioner a 250 g og tril dem til en 80 cm lang pølse. Skær stykker på 8 cm – 10 cm – 12 cm og så videre, hvor du hele tiden øger med 2 cm.

Tryk marcipanstængerne trekantede med håndroden og rejs dem op og luk dem til cirkler evt. med en lille smule vand på fingrene og sæt dem på bageplader med bagepapir. Vær sikker på de er helt runde inden du bager dem ved 180 grader til de er flotte gyldne (jeg bruger ikke varmluft). Jeg sætter ikke tid på mine, men holder øje med hvornår jeg synes de er flotte. Når du bager kransekage er det en god ide at sætte to bageplader oven på hinanden så stykkerne ikke bliver sorte i bunden.

Til glasuren skal flormelis og æggehvider piskes med mixer til det ikke flyder sammen når du “sætter små toppe”. Put glasuren i en lille sprøjtepose med en tyl med et MEGET lille hul eller klip et lille hul i posen og sprøjt de fine hvide streger – og ja det er mega svært at få pænt men man finder ligesom rytmen når man først kommer igang.

Saml dine kransekageringe til en top, eller som i dette her tilfælde tre toppe og pynt evt med serpentiner, flag eller knallerter. Godt nytår🍾

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *