image_print

Har du aldrig lavet jordbærtærte før, så skylder du dig selv at prøve. Det er ikke en kage men lige laver på 1/2 time, men den er hele arbejdet værd. Her får du min opskrift med både mazarinmasse, kagecreme, kransekagekant, chokoladebund og ribsgelé.

Denne opskrift giver 1 tærteform på ca. 23 cm i diameter og 10 små linseforme. Så du kan godt invitere gæster 🙂

Mørdej:
  • 300 g mel
  • 125 g flormelis
  • 175 g koldt margarine
  • 1 æg

Rør det hele sammen på røremaskinen med K-spaden til en sammenhængende masse, og stil på køl mindst 1/2 time.

Mazarinmasse:
  • 200 g margarine
  • 200 g sukker
  • 200 g reven ren rå marcipan
  • 1 æg

Rør det hele sammen på røremaskinen med K-spaden.

Kransekagemasse:
  • 75 g rørsukker         (100g)*
  • 45 g æggehvider     (60 g)*
  • 200 g marcipan        (275 g)*

Bland rørsukker og æggehvider og lad det stå en lille time så sukkeret får mulighed for at opløses lidt. Bland derefter æggehvideblandingen ind i marcipanklumpen lidt ad gangen. Den nemmeste måde at gøre der på, synes jeg er ved at ælte det på bordet – ja det er noget smat……..

     Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetyl.

Kagecreme:
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 spsk maizena
  • 1 1/4 dl mælk
  • korn af 1/2 stang vanilje
  • 11/2 – 2 dl piskefløde

Rør æg, sukker, maizena, vanilje og mælk sammen i en gryde og kog det til cremen bliver tyk. Rør i det hele tiden så det ikke brænder på!

Stil cremen på køl og inden den skal bruges piskes fløden til flødeskum og blandes i.

Chokoladebund:
  • 150 g god mørk chokolade

Chokoladen hakkes fint.

Sådan gør du:

Rul mørdejen ud og kom den i tærteforme der lige har fået et pust med sprayfedt. Prik dejen nogle gange med en gaffel, både på bunden og op ad siderne. Fordel mazarinmassen på tærterne og bag dem ved 180 grader.

De små bagte jeg ca. 15 min og den store tror jeg fik næsten 25 min. Hold øje med dem så de ikke bliver sorte! Tag kagerne ud men sluk ikke ovnen. Sprøjt kransekagemassen rund i kanten på kagerne.

De små tærter jeg lavede fik bare en tynd stribe hele vejen rundt i kanten og den store fik en lidt flottere snoet kant, men det kan du jo gøre præcis som du synes. Jeg laver også sommetider jordbærtærter uden denne kransekagekant.

Bag kagerne videre i ca 5 min til kransekagekanten er flot gylden.

Lige så snart kagerne kommer ud af ovnen, fordeler du den finthakkede chokolade på, og venter lidt på at den smelter, så kan du smøre den fint ud med bagsiden af en teske, eller med en bagepensel.

Lad kagerne blive HELT kolde. (Hertil i opskriften lavede jeg dagen før, og så opbevarede jeg bare kagerne på køl. Så bliver der ikke så mange ting, men skal lave på selve dagen.)

Fordel kagecremen med flødeskum i, på kagerne og pynt med jordbær. Om du skærer jordbærrene ud i skiver eller du halverer dem eller bruger dem hele er en smagssag. Jeg gør lidt forskelligt, alt efter hvor store jordbærrene er.

Smelt ribsgelé i en gryde med lidt vand over svag varme. Lad den køle lidt af, inden du med en ske fordeler geléen over jordbærrene.

Nu har du den lækreste jordbærtærte.

 

***Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der er lige lidt nok kransekagemasse😱 – og det går jo ikke!!!

Derfor har jeg nu i parantes tilføjet ca 1/3 mere masse, og så kan du jo selv vælge om du er til meget eller lidt kransekagekant😊. Får du lavet mere end du synes der skal på jordbærtærten, kan du jo evt lave et par petit fours, de kan altid spises som en lille hapser eller de kan fryses👍.

 

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *