Pølsehorn

image_print

Min ældste søn har i rigtig mange år været i sommerhus sammen med en flok kammerater og hver år har jeg bagt pølsehorn til dem. Det er ligesom bare en tradition, man ikke skal lave om på😎.

Jeg bruger en dej fra en af Amo bøgerne (Den store fødselsdagsbagebog) jeg har så bare ganget den op så der bliver 72 stk. Vær opmærksom på at der er en fejl i opskriften, hvis du bruger bogen…..😕.

Hvis du ikke lige har bogen så får du opskriften her

  • 1500 g mel
  • 225 g margarine
  • 45 g sukker
  • 15 g salt
  • 3 æg
  • 7 1/2 dl mælk
  • 3 pk gær
  • 24 wienerpølser ( deles i 3 hver )

Bland det hele sammen i røremaskinen (det kunne LIGE være i min) og rør i mindst 10-15 min.

Del dejen i 9 lige store klumper, og lad dem ligge og hæve en times tid.

Rul hver klump ud til en cirkel og del den i 8 stykker.

Sådan her ruller jeg mine horn, du kan selvfølgelig gøre lige præcis som du gerne vil😊:

          

     Sæt hornene på bageplader, beklædt med bagepapir og lad dem hæve igen en lille times tid. Pensl med sammenpisket æg og bag hornene ved 180 grader i ca 10 min (mine fik 11 min.)

Velbekomme😊.

 

 

image_print

2 Replies to “Pølsehorn”

  1. Hej Lisbeth. Du kan tilfældigvis ikke huske hvilken af amo bøgerne opskriften er fra? Eller hvad opskriften evt oprindeligt blev brugt til?

    1. Hej Lone
      Det er fra Den Store Fødselsdagsbagebog, og det er den opskrift der hedder 1 gærdej – 9 boller. Det er en rigtig god opskrift:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *