Rabarbertærte

image_print

Werners Valsetærte

Det er navnet på denne rabarbertærte fra La Glace og den er opkaldt efter dansedommer Jens Werner. Det er en rigtig lækker tærte der smager godt både lun og kold. Server den med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche rørt med lidt flormelis og vanilje

Tærten består af 3 dele. En mørdej, noget rabarberfyld og en mandelcrumble på toppen.

Mørdej:
  • 125 g smør
  • 50 g flormelis
  • korn af 1/2 stang vanilje
  • 1 æggeblomme
  • 175 g mel

Rør alle delene til mørdejen sammen og stil den i køleskab en halv times tid. Imens kan du ordne rabarberne😊.

Rabarberfyld:
  •  300 g rabarber
  • 90 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 100 g makroner

Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Bland med sukker og vanilje og lad det trække 15 min. inden du tilsætter knuste makroner. Imens du venter på det laver du mandelsmuldredejen.

Mandelsmuldredej:
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 100 g hakkede mandler

Rør det hele sammen til det er en ensartet smuldredej uden for store smørklumper:-)

Rul mørdejen ud og kom den i en tærteform. Kom rabarberfyldet oven på mørdejen og fordel tilsidst mandelsmuldredejen ovenpå rabarberne.

Sæt tærten i en 150 grader varm ovn og bag den i 45-60 min. til rabarberne er møre.

Jeg skruede lidt op for ovnvarmen de sidste 10 minutters tid da jeg syntes tærten godt måtte få en lidt mere gylden farve.

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *