Fødselsdagslagkage
Dette er en rigtig fødselsdagslagkage. Hjemmebagte bunde (selvfølgelig), creme, syltetøj, glasur og fløde😊.
Lagkagebunde:
- 4 æg
- 250 g sukker
- 75 g mel
- 60 g kartoffelmel
- 2 tsk. bagepulver
Æg og sukker piskes grundigt, til en tyk æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggesnapsen, vend det forsigtigt sammen.
Hældes i en springform og bages ved 180 gr. (ikke varmluft), i ca 35-45 min.
Kagecreme:
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. maizena
- 2 1/2 dl. mælk
- 2 blade husblas
- korn af en stang vanille
- Flødeskum af 1 1/2 dl fløde
Læg husblassen i blød i koldt vand (mindst 15 min.). Tag kornene ud af vanillestangen og mas det med noget af sukkeret og bland æg, sukker, vanille, maizena og mælk sammen i en gryde, kog gerne den tomme vanillestang med men husk at fjerne den inden du bruger cremen😆. Kog cremen til den stivner og pisk godt i den imens – tag husblassen op af vandet og knug den fri for vand, og kom den direkte i den varme creme. Rør godt. Stil cremen til afkøling. Inden den skal bruges, skal den piskede fløde vendes i.
Del lagkagen i 3 bunde. Fordel en god klat af din ynglingssyltetøj på bunden og kom halvdelen af flødecremen ovenpå. Gentag på bund nr. 2 og læg den sidste bund på som top. På toppen kommes et TYKT lag mørk glasur😋.
Pisk 3 1/2 dl fløde til flødeskum og fordel det pænt rundt i kanten af lagkagen når glasuren er stivnet. Pynt evt. med frisk frugt, hakket chokolade, fødselsdagsflag eller hvad du nu synes. VELBEKOMME.i