
Burgerboller
Vi har lige fået flæskestegsburgere til aften, og det var med disse hjemmelavede burgerboller – de er bare super gode😊.
ca 12 stk.
- 50 g gær
- 1/2 l vand
- 25 g sukker
- 5 g salt
- 2 æg
- 1/2 dl olivenolie
- 100 g havregryn
- 150 g sigtemel
- 500 g Tipo oo
Rør det hele sammen på røremaskinen i 10 min ved lav hastighed og 10 min ved middel hastighed. Læg dejen til hævning under plastic i ca. en time. Ælt dejen igennem og lav 12 store boller (dem jeg lavede vejede ca. 125 g).
Sæt bollerne på bageplader og tryk dem lidt flade, og pensl dem med æg/A-38 eller lign. og drys med sesamfrø. Hæver igen – gerne en time og bages ved 180 gr. i ca 12 min.
hej. hvad særligt er der ved Tipo-melet? kan jeg bruge hvedemel eller andet grovere mel i stedet? Mvh Kirsten
Hej Kirsten
Tipo mel har et højere indhold af gluten, og jeg synes det giver et bedre brød, men du kan helt sikkert også “bare” bruge almindelig hvedemel.
Venlig hilsen Lisbeth