Pandekager med is
Pandekager med hjemmelavet syltetøj, hjemmelavet is og friske jordbær – det er altså en af de lækreste desserter på en dejlig sommerdag, og sådan en dag havde vi i tirsdags hvor det var Fars Dag😊. Jeg er sikker på man også sagtens kan spise sådan en portion i dag søndag, selv om det regner☔️💦.
Jeg har taget udgangspunkt i Mette Blomsterbergs opskrift på pandekager, men så rettet den lidt til: Jeg havde ingen vaniljestang, så jeg brugte vaniljesukker, i stedet for 9 æg str. L, brugte jeg 6 stk. str. “ekstra kæmpe store”, og jeg havde ikke letmælk så det blev skummetmælk, og så må jeg jo indrømme at jeg altså bruger margarine i stedet for smør – men de smagte fantastisk alligevel.
Pandekager ca 25 stk
- 195 g rørsukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 300 g mel
- 6 kæmpe store æg
- 195 g smør – jeg bruger margarine 😬.
- 3/4 l skummetmælk
Bland sukker, vanilje,og mel og pisk det godt med æggene til dejen er uden klumper. Smelt margarinen og tilsæt det til æggemassen. Pisk tilsidst mælken i.
Jeg hælder dejen i en tom mælkekarton, så er det meget nemmere at hælde den på panden.
Server de lune pandekager med syltetøj, is og friske jordbær – eller hvad du nu allerbedst kan lide😋.
Hvad gør det at du bruger rørsukker fremfor alm sukker.
Hej Louise
Rørsukker har en lidt mere karamelagtig smag end almindelig hvidt sukker. Du kan sagtens bruge den almindelige hvide sukker i stedet for. Almindelig hvidt sukker fremstilles af sukkerroer, og rørsukker fremstilles fra sukkerrør.