Pandekager med is

image_print

Pandekager med hjemmelavet syltetøj, hjemmelavet is og friske jordbær – det er altså en af de lækreste desserter på en dejlig sommerdag, og sådan en dag havde vi i tirsdags hvor det var Fars Dag😊. Jeg er sikker på man også sagtens kan spise sådan en portion i dag søndag, selv om det regner☔️💦.

Jeg har taget udgangspunkt i Mette Blomsterbergs opskrift på pandekager, men så rettet den lidt til: Jeg havde ingen vaniljestang, så jeg brugte vaniljesukker, i stedet for 9 æg str. L, brugte jeg 6 stk. str. “ekstra kæmpe store”, og jeg havde ikke letmælk så det blev skummetmælk, og så må jeg jo indrømme at jeg altså bruger margarine i stedet for smør – men de smagte fantastisk alligevel.

Pandekager ca 25 stk

 • 195 g rørsukker
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 300 g mel
 • 6 kæmpe store æg
 • 195 g smør – jeg bruger margarine 😬.
 • 3/4 l skummetmælk

Bland sukker, vanilje,og mel og pisk det godt med æggene til dejen er uden klumper. Smelt margarinen og tilsæt det til æggemassen. Pisk tilsidst mælken i.

Jeg hælder dejen i en tom mælkekarton, så er det meget nemmere at hælde den på panden.

Server de lune pandekager med syltetøj, is og friske jordbær – eller hvad du nu allerbedst kan lide😋.

image_print

2 Replies to “Pandekager med is”

  1. Hej Louise
   Rørsukker har en lidt mere karamelagtig smag end almindelig hvidt sukker. Du kan sagtens bruge den almindelige hvide sukker i stedet for. Almindelig hvidt sukker fremstilles af sukkerroer, og rørsukker fremstilles fra sukkerrør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *