Bagning, Opskrifter

Is af rester

image_printPrint

Gør du ligesom mig – når fløde kun koster 5 kr, så er man nødt til at købe mindst to, selv om man godt ved man slet ikke skal bruge fløde😳.

Derfor stod jeg i dag med 2 x 1/2 liter, der skulle have været brugt for to dage siden og selv om de havde været billige skulle de bestemt ikke smides ud. Så jeg måtte igang med at lave is🍧🍦.

Det blev til to bøtter med kirsebærsovs og hakket mørk chokolade og to bøtter med rester af marcipansnitter, pralinechokolade og pistaciemasse.

Så blev en hel masse rester lige til fire dejlige bøtter is.

Jeg laver altid is med kondenceret mælk og heldigvis havde jeg to bøtter på lager (det skal man have😉), til præcis sådanne tilfælde her.

   

Kirsebærsovs is

  • 1/2 l piskefløde
  • 1/2 l kirsebærsovs
  • ca 100 g hakket mørk chokolade
  • 1 ds kondenceret mælk

Pisk fløden til skum og vend den kondencerede mælk i til det hele er godt blandet. Tilsæt kirsebærsovs og hakket chokolade og vend forsigtigt rundt. Hæld i fryseegnede bøtter og frys isen i mindst 4 timer.

 

     

Pistaciemasse is

  • 1/2 l piskefløde
  • 1 ds kondenceret mælk
  • ca 1/2 ps hakkede marcipansnitter
  • ca 1/3 ps pistaciemasse (i små klatter)
  • 1 plade hakket pralinechokolade

Pisk fløden til skum og vend den kondencerede mælk i til det hele er godt blandet. Tilsæt fyldet og vend forsigtigt rundt. Hæld i fryseegnede bøtter og frys isen i mindst 4 timer.

Sådan fik jeg brugt en masse julerester og isen smager næsten bedre når jeg ved, at jeg har fået brugt en masse rester som måske var endt i skraldespanden😉.

Måske har du andre rester, der kan bruges i lige netop din is.

 

image_printPrint

About Lisbeth

Jeg hedder Lisbeth og jeg er mor til 3 skønne voksne 'børn'. Min Kreative Fritid er min side, hvor jeg deler nogle af de kreative ting, jeg laver i min fritid. Jeg elsker at bage både brød og kager - både med og uden opskrift. Jeg holder også meget af at lave håndarbejde - specielt hækling men også strikning.
View all posts by Lisbeth →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *