Hjemmelavet “nutella”
I mit barndomshjem var nutella ikke en del af den faste morgenmad (heller ikke i weekenderne😊) til gengæld lavede min mor sommetider denne “chokoladecreme”, som vi kaldte hjemmelavet nutella. I dag ved jeg godt det INTET har med nutella at gøre, men alligevel kalder mine børn den stadig hjemmelavet nutella😊 – og det sker de kommer hjem og henter et glas.
Opskriften giver to bægre på størrelse med dem, der er den billige honning i fra SuperBrugsen.
- 3 past. æg
- 150 g flormelis
- 20 g vaniljesukker
- 150 g margarine
- 50 g palmin
- 65 g kakao
Æg, flormelis og vaniljesukker piskes sammen til en tyk æggesnaps.
Margarine, palmin og kakao smeltes sammen i en gryde ved svag varme.
Kakaoblandingen hældes i en tynd stråle med i æggesnapsen, mens der piskes til det hele er pisket godt sammen. Hæld på glas og opbevar på køl. Nutellaen skal stå nogle timer på køl inden den er spiseklar😊.
Smager supergodt på hjemmelavede bløde boller som du finder opskriften på her: http://www.minkreativefritid.dk/bloede-boller