
Hindbærsnitter
Hindbærsnitter.
Hjemmelavede hindbærsnitter, slår altså bagerens med flere længder😊. Det er ikke svært at lave dem selv, så det er bare at komme igang – og man behøver altså ikke lave hindbærsyltetøjet selv, bare find en god fast en af slagsen.
Start med at lave en mørdej:
- 300 g hvedemel
- 125 g flormelis
- 175 g koldt margarine
- 1 æg
Rør/ælt det hele godt sammen og læg dejen koldt i mindst 1/2 time.
Rul dejen ud til ca 4 mm tykkelse og skær dem i “strimler”, i den størrelse du ønsker dem.
Strimlerne skal passe sammen to og to, så der er en under- og en overdel.
Prik stængerne nogle gange med en gaffel inden de bages, så de ikke hæver .
Bag dine mørdejsstænger ved 180 gr. i ca 15 min. Hold øje – de skal være pæne gyldne.
Stængerne bliver først hårde når de er kolde.
Når stængerne er helt kolde, kan du gå videre:
Kom hindbærsyltetøj på halvdelen af stængerne…..
…..og tyk hvid glasur på den anden halvdel.
Til denne portion lavede jeg glasur af 250 g flormelis og lidt kogende vand. Jeg laver først en kant rundt og fylder derefter ud med glasur, så løber det ikke sådan ned af kanterne – det er slet ikke nødvendigt at gøre, for det kan alligevel ikke ses når man har skåret dem ud🙈.
Læg nu glasurdelen ovenpå syltetøjsdelen og dine stænger er klar.
Så er det bare at finde et skærebræt og en god stor skarp kniv.
Det er nemmest at “skære” dem ud ved at trykke kniven ned gennem alle lagene med at hårdt, hurtigt tryk – vær forberedt på at noget af marmeladen ryger ud men det kan man bare spise sammen med enderne😉.
Om du skærer dem lige eller lidt skrå er helt op til dit humør😊.
Nu har du de lækreste hjemmebagte hindbærsnitter🤗.
Hvis du skulle få lyst til at prøve en lidt anden variant, så kan det stærkt anbefales at prøve med nutella🙈.