Fastelavnsboller

image_print

Så er der bagt fastelavnsboller med creme og syltetøj 😊. De er virkelig gode.

 

Opskriften får du her:

Fastelavnsboller

  • ca 500 g hvedemel
  • 1 pk gær
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • 50 g sukker
  • 1 1/2 dl mælk
  • 75 g A-38
  • 125 g margarine

Bland det hele sammen i skålen til røremaskinen, og rør sammen til en blød dej – rør mindst 10 min. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt evt. en smule mere mel i, men pas på dejen ikke bliver for tør.

Lad dejen hæve under plastic mindst 1/2 time.

 

Kagecreme:

Jeg har lavet en ret stiv kagecreme som ikke så nemt flyder ud af bollerne.

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. maizena
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 blade husblas
  • 2 tsk vaniljesukker

Læg husblassen i blød i koldt vand (mindst 15 min.). Bland æg, sukker, vanilje, maizena og mælk sammen i en gryde. Kog cremen til den stivner og pisk godt imens så den ikke brænder på. Knug husblassen fri for vand og kom den direkte i den varme creme. Rør godt. Stil cremen til afkøling.

 

Nu skal du igang med at rulle dejen ud til fastelavnsbollerne.

          

Del dejen i to og rul hver stykke ud til en firkant på ca 36 x 36 cm. Del firkanten i 9 nogenlunde store stykker og kom fyld på hver firkant, det kan være creme, syltetøj, nougat, marcipan, remonce eller hvad du nu synes – jeg havde creme og syltetøj i mine.

     Saml de 4 hjørner på bollen

     – og saml derefter de fire “huller” og tryk dem godt sammen så bollen er lukket.

Sæt bollerne, med samlingerne nedad, på en bageplade med bagepapir.

9 boller på hver plade. Lad bollerne hæve en lille time og pensl dem med æg og bag dem ved 180 gr. i ca. 12 min. til de er flotte gyldne.

Lad bollerne køle af og kom et tykt lag glasur på. Velbekomme😋.

image_print

One Reply to “Fastelavnsboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *