Dooleyskage

image_print

Jeg har lige lavet denne kage som egentlig er med Bailey, men jeg har brugt Dooleys – håber det er lige så godt. Kanterne smager i hvert til fælde VIRKELIG godt🙈.

Det er en opskrift jeg har fundet på en engelsk side og alle mål var i cups (men heldigvis oversat til g og ml) så det er derfor det er nogle lidt sjove mængder.

Dooleyskage

Bund:

  • 260 g mel
  • 414 g sukker
  • 85 g kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 store æg
  • 180 ml mælk
  • 240 ml olie (jeg brugte rapsolie)
  • 120 ml Dooleys
  • 1 tsk flydende vanilje
  • 180 ml kogende vand

Alle de tørre ting blandes. Tilsæt æg, mælk, olie, Dooleys og vanilje og pisk det sammen. Tilsæt kogende vand mens du pisker – pas på det ikke sprøjter på dig!! Kom kagen i en form (20×30 cm) og bag den ved 148 grader – ja det er meget lav varme. Min skulle have ca 50 min. for at være nok.

Mens kagen bager skal du lave blandingen der skal hældes over kagen mens den er varm.

  • 240 ml kondenseret mælk (jeg brugte 1 ds)
  • 120 ml Dooleys
  • 127 g hakket mørk chokolade

Hæld kondenseret mælk og Dooleys i en skål der kan tåle mikroovn og varm det op. Tilsæt chokoladen og opløs den i blandingen. Når kagen kommer ud af ovnen skal du prikke huller i den evt med bagsiden af en grydeske. Jeg har sådan en træpind til en pandekagebager, den brugte jeg.

Hæld Dooleysblandingen over kagen og sørg for at komme godt ned i alle hullerne.

Køl kagen helt af.

Dooleys topping creme:

  • 480 ml piskefløde
  • 86 g flormelis
  • 29 g kakao
  • 30 ml Dooleys
  • 1/2 tsk flydende vanilje

Bland tingene til topping og pisk. Fordel det over den kolde kage. Pynt evt med nogle små chokoladestykker.

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *