Mini rugbrød

Jeg har i dag bagt disse lækre små mini rugbrød med tørrede tranebær og mørk chokolade, så de kan bruges som en lille snack i madpakken, eller bare som en lille hyggeting – men de smager altså også godt med smør på😘.

  • 225 g knækkede rugkerner
  • 3 dl vand
  • 65 g solsikkekerner

disse tre ting koges sammen og koger et par minutter. Pas på det ikke brænder på – rør i det…. Når denne masse er kølet lidt af, hældes den i røreskålen og der tilsættes

  • 1 pk gær
  • 1/2 hvidtøl (så kan man drikke resten😉)
  • 1 1/2 dl vand
  • 2 dl A-38
  • 350 g rugmel
  • 250 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 10 g sukker
  • 100 g tørrede tranebær
  • 100 g hakket mørk chokolade

rør det hele godt sammen og kom det i forme. Jeg har en form, der er beregnet til små mini rugbrød men muffinsforme kan sagtens bruges. Har dog oplevet at dejen hænger fast i muffinsforme af papir, men jeg har ikke haft problemer med silikone forme. Dejen hæver en times tid og så bages den ved 180 gr i ca 1/2 time. Brødene skal have en kernetemperatur på 98 grader.