Flødeboller vers. 2

Her på bloggen har der længe ligget et indlæg på flødeboller, der var lavet med hjemmebagte bunde og så med skummet puttet i Odense flødebolleskaller MEN disse skaller har Odense taget ud af produktion, så nu må jeg selv overtrække flødebollerne. Det går bedre og bedre, men der er stadig plads til forbedringer, så har du lyst til at prøve også så synes jeg bestemt du skal give det et forsøg. Uanset hvordan mine har set ud, har de smagt helt fantastisk og de er også blevet spist 🙂

Bundene til flødebollerne kan du sagtens bage flere dage i forvejen og have stående klar (de er faktisk også rigtig gode som småkager 😘)

Flødebollebunde:
  • 350 g mel
  • 125 g flormelis
  • 190 g blødt smør
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 stort æg
  • 7 g bagepulver
  • 35 g MEGET finthakket chokolade

Det hele røres meget hurtigt sammen på røremaskinen og stilles holdt 15 min.

Rulles ud til 3 mm og stikkes ud i passende størrelse. Sættes på bageplader med bagepapir og bages ved 170 grader  (ikke varmluft) til de er let gyldne. HOLD GODT ØJE, det er ikke mange minutter de skal have…..

Her i familien kan vi rigtig godt li´, at der er marcipan på bundene, så jeg giver lige “småkagerne” en klat smeltet chokolade og putter en lille smule marcipan på.

Flødebolleskum:

  • 240 g sukker
  • 115 g glukose
  • 75 g vand
  • 140 g æggehvider
  • 20 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepasta (kan udelades)

De 240 g sukker, glukose og vand hældes i en gryde og bringes i kog. Temperaturen skal op på 117 gr.

Imens du tålmodigt venter på det kommer op på den rette temperatur, pisker du æggehviderne og de 20 g sukker let sammen på røremaskinen (det er også her du sagtens kan få tid til at komme chokolade og marcipan på bundene).

Når sukkerlagen har nået de 117 gr. hældes den langsomt ned i æggehviderne mens du stadig pisker. Pisk-Pisk-Pisk. Jeg pisker i mindst 10 min.

     

Fyld skummet i en sprøjtepose med stjernetyl, eller en anden tyl hvis dine flødeboller skal se anderledes ud.

Nu skal du bare have sprøjtet skummet ud på bundene, og det kræver lidt øvelse at gøre så de bliver ens – men som jeg skrev tidligere så skal de nok blive spist alligevel….

     

Lad nu dine flødeboller stå og hvile mens du tempererer chokoladen.

  • 300 g chokolade
  • 30 g smagsneutral kokosolie

Bring en gryde med 1 liter vand i kog og kom de 200 g af chokoladen og kokosolien i en lille skål og smelt det over vandbadet. Når chokoladen er smeltet tager du gryden af varmen og tilsætter det sidste chokolade og røres forsigtigt til det er smeltet.

Klar til overtræk….

Det er endnu ikke lykkedes mig at overtrække mine flødeboller uden at have chokolade UD OVER DET HELE, dog er jeg kommet frem til en Storm P løsning som giver mig en lille smule mindre griseri.

          

Nu har du så de lækreste hjemmelavede flødeboller. Og fortvivl ikke hvis de ikke ligner dem på alle de andre billeder du har set. Det her er DINE  og øvelse gør mester.