Femkornsrugbrød

 

Femkornsrugbrød 2 store og 5 små

Jeg har i dag lavet de lækreste rugbrød af en masse forskellige rester og det blev bestemt ikke dårligere af, at det blev sådan en slags “ryd op” rugbrød.

  • 450 g femkornsblanding
  • 125 g solsikkekerner
  • 6 dl vand,

disse tre ting satte jeg i blød natten over i en skål i køleskabet.

Tilsæt:

  • 2 spsk sukker
  • 5 tsk salt
  • 100 g creme fraishe 18%
  • 150 g vand
  • 450 g A-38
  • 1 hvidtøl/nisseøl
  • 700 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • 50 g gær

Hæld det hele i røreskålen og ælt det godt sammen. Kom dejen i to store rugbrødsforme. Jeg gemte en lille smule dej og tilsatte mandler, hasselnødder og tranebær. Jeg vejede ikke godterne men tog bare en håndfuld af hver og rørte det godt sammen og kom dejen i fem små aluforme.

Kom lidt vand på hænderne og glat dejen pænt ud. Prik herefter brødene med en gaffel.

Både de store og de små rugbrød hævede i ca 2 1/2 time og blev derefter bagt ved 180 gr varmluft. De små fik ca 35 min og de store ca 70 min. Rugbrød skal have en  kernetemperatur på 98 gr så er de nok😊.